2011-01-27 18:23:58• hírek • Szatmar.ro

Román világrekord a 7 Vulcanoes-on

fotó: 7volcanoes.com
fotó: 7volcanoes.com

A hegymászás vélhetően a legismertebb az extrém sportok kategóriájában, mégsem mondható, hogy közérdeklődésnek örvendene. Rendszerint akkor vonzza magára a sajtó figyelmét, amikor valamely szörnyű balesetről vagy egy-egy sporttörténelmi eseményről lehet beszámolni.

Utóbbi kategóriába tartozik a brassói Crina Coco Popescu tette, aki minden idők legfiatalabb alpinistájaként teljesítette a Seven Volcanoes sorozatot, ráadásul ő lett az első nő, aki ezt az embert próbáló túrát véghez tudta vinni.

Ez mind szép és jó, de mi az a Seven Volvanoes, kérdezhetik még azok az olvasóink is, akik jártasabbak a sport világában. Nos, aki részt akar venni ebben a, talán nyugodtan nevezhetjük a hegymászók Dakarjának számító sorozatban, az nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy megmássza mind a hét kontinens legmagasabb vulkánjait.

A mindössze 16 esztendős Popescu és társai az afrikai Kilimandzsáró (5895 méter magas), az észak-amerikai Pico de Orizaba (5636 m), az ausztráliai Giluwe (4368), az európai Elbrus (5642m), a dél-amerikai Ojos de Salado (6893m) és az ázsiai Damavand (5610m) vulkánok meghódítása után január 24.-én értek fel az antarktiszi 4283 méteres Mount Sidley tetejére.


az 5636 méter magas Pico de Orizaba csúcs
az 5636 méter magas Pico de Orizaba csúcs


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: